Bir liralık akaryakıta zam yolda: Ne zaman ve nasıl yapılır?

Bir liralık akaryakıta zam yolda: Ne zaman ve nasıl yapılır?

Ekonomist Oğuz Demir, akaryakıtın bir liralık yeni zammının döviz kurlarının veya petrol fiyatlarının yükselmesinden kaynaklanmadığını belirterek, artışın istasyonlara verilen ücretlerin artmasından kaynaklandığını açıkladı. Hükümetin sermaye hasarı riskiyle karşı karşıya olmadığını çok iyi biliyoruz. Artış vatandaşların cebine de yansıyor.



Türkiye, 2022 sabahın ilk saatlerinden bu yana zam haberleriyle uyanıyor. Son olarak ekonomist Oğuz Demir, şubat sonuna doğru akaryakıta 1 lira zam beklediğini söyledi.
benzin istasyonlarının kârı önemli ölçüde azaldı. Döviz kurundaki dalgalanmalar ve yükselen petrol fiyatları akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Kar yağdığı için istasyon eskisi kadar kolay hareket etmiyor. Birçok ücret kaleminden vazgeçmek zorunda kaldılar. 800 istasyon kapalı. Petrol Ürünleri İşverenleri Derneği (PÜİS) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Ertaş, 500 istasyonun daha kapanmak üzere olduğu bilgisini paylaştı. Hükümetin yaptığı şey istasyonun litre başına aldığı ücretleri artırıyor. Komitedeki artış vatandaşlara da yansıyor. Artış Mart ayında gerçekleşecekti.

ŞUBAT AYINADA KAPI ÖNÜNDE 1 LİRA ZAM

 Şubat ayı sonuna kadar akaryakıta 1 lira zam yapılmasını beklediğini belirten Oğuz Demir, şimdi elde edilen tüm kazancın enflasyonu yükselttikçe yakıt kazançlarını geçtiğini söyledi.


"HÜKÜMET SERMAYENİZE ZARAR VERME RİSKİNİ ALAMAZ"

'Akaryakıt istasyonu şu anda litre başına yaklaşık 4 kuruş ücret alıyor. Hükümet bu ücertin 1 lira 4 kuruşa çıkarılmasına veya istasyonun kapatılmasına izin verecek. Ancak hükümetin sermaye hasarı riskini göze almadığını çok iyi biliyoruz. Yine zam vatandaşların cebine yansıyor. Akaryakıta önümüzdeki ay 1 lira zam gelecek ve 14 lira 16 kuruş olan akaryakıt fiyatı 15 lira 16 kuruş olabilecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.