iş güvenlik ürünleri - isguvenlikurunleri.com

Selçuklu Tekstil iş güvenlik ürünleri İş Elbiseleri, İş Kıyafetleri, iş Ekipmanlarını Kaliteli, Uygun Fiyatlı Politikasında Hizmet Vermektedir. http://isguvenlikurunleri.com

İş güvenliği malzemelerinin çalışma sahasında kullanılması bilinçli personel ve kaliteli donanımla sağlanır. Bunun için en önemli malzemeler baretler, portwest marka koruyucu maskeler, gözlük modelleri, iş eldivenleri ve emniyet kemerleri gibi çeşitleri içermektedir. Baret renkleri, beyaz, turuncu, yeşil, mavi, kırmızı ve sarıdır. Baretler renklerine göre farklı kullanıcıları temsil eder. Beyaz baretleri üst düzey yöneticiler, mühendisler ve ziyaretçiler, sarı baretleri işçiler, kırmızı baretleri yangın savunma personeli ve kalite kontrolcüler, turuncu baretleri formen ve usta başılar, mavi baretleri bakım grubu çalışanları, yeşil baretleri ise sağlık personelleri kullanmaktadır. Sağlıklı nefes, sağlıklı hayat demektir o nedenle maruz kalınacak tehlikeye göre doğru tercih edilmiş bir maske üstün solunum koruması sağlar. Toz maskesi, ventilli toz maskesi, karbonlu ventilli toz maskesi, katlanabilir toz maskesi, sis maskesi, ventilli katlanabilir toz maskesi, Portwest maske çeşitlerimiz arasındadır. Portwest iş gözlüklerimiz çeşitlidir. Kaynak, ultraviyole, kızıl ötesi ve lazer ışınlarından koruyucu gözlükler ve yüz koruma ekipmanları mevcuttur. Portwest eldivenlerimizin mekanik ve kimyasal risklere karşı koruyucu çeşitleri vardır. Ayrıca soğuk ve sıcak ortamlar için alternatifler de vardır. Çalışırken en çok kullandığımız uzuvlarımız ellerimizdir. Bu nedenle ellerimizi korumak çok önemlidir. İş güvenlik ürünlerimizi incelemek için sitemizi ziyaret ediniz.


İş sağlığı ve güvenliği nedir? 

işin yapılması sırasında iş yerindeki fiziki çevre şartları sebebiyle işçilerin maruz kaldıkları sağlık sorunları ve mesleki risklerin ortadan kaldırılması veya azaltılması ile ilgilenen bilim dalıdır. Bir kuruluşun gerçekleştirdiği faaliyetlerden etkilenen tüm insanların (çalışanların, geçici işçilerin, alt yüklenici çalışanlarının, ziyaretçilerin, müşterilerin ve işyerindeki herhangi bir kişinin) sağlığına ve güvenliğine etki eden faktörleri ve koşulları inceleyen bilim dalı olarak tanımlanmaktadır.

İşyerlerinde işin yürütülmesi ile ilgili olarak oluşan tehlikelerden, sağlığa zarar verebilecek şartlardan korunmak ve daha insanî bir iş ortamı meydana getirmek için yapılan metotlu çalışmalar.
Genel anlamda, hem çalışanları korumayı (İş Güvenliği), hem de bütün işletmenin ve üretimin güvenliğini, yani etraftakilerin ve çevrenin korunmasını esas alan tedbirlerin bütünüdür.
İşyerinde çalışan işçilerin sağlığını ve iş güvenliğini sağlamayı, bir başka ifadeyle, işyerinde doğabilecek, iş kazası ve meslek hastalıkları gibi her türlü riske karşı gerekli tedbirleri almayı, bu husustaki şartları yerine getirmeyi, bu hedefleri yerine getirmeye yardımcı olabilecek araç-gereçlerin eksiksiz bulundurulmasını öngören, genelde bunların uygulanmasından işverenin sorumlu tutulduğu ve/fakat işçilerin de, öngörülen tedbirlerle ilgi olarak usul ve şartlara uymalarını isteyen bir kavramdır.


Kanuni Dayanak;

6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, işveren ve çalışanların, iş yerindeki iş güvenliği ve iş sağlığının sağlanması ve mevcut koşulların iyileştirilmesi için yetki ve sorumluluklar ile hak ve ödevleri düzenler.İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, herhangi bir alanda, herhangi bir ünvan ve şekil ile çalışan herkes için geçerlidir. Kamu ve özel sektör ayrımı gibi bir durum 6331 Sayılı Kanun için geçerli değildir. İş yerlerindeki tüm işçi ve işverenlerin, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili görevleri bu kanunda belirtilmiştir.İşçileri iş kazaları ve meslek hastalıklarından korumaya yönelik önlemleri almak ve onları bu konuda bilgilendirmek, İş Sağlığı ve Güvenliğinin temelini oluşturmaktadır. 4857 Sayılı İş Kanunu’nun Beşinci Bölüm’ü (m.77-89) İş Sağlığı ve Güvenliği’ne ayrılmıştır. Bu bölümde; iş sağlığı ve güvenliği konusunda işçilerin ve işverenlerin yükümlülükleri, iş yerinde iş sağlığı ve güvenliğine aykırı bir durumun tespiti halinde iş yerinin kapatılması veya işin durdurulması, iş sağlığı ve güvenliğinin işyeri seviyesinde örgütlenmesi (iş sağlığı ve güvenliği kurulu, iş yeri sağlık birimleri ve iş yeri hekimi, iş güvenliği ile görevli mühendis veya teknik elemanlar, sağlık ve güvenlik işçi temsilcisi), çalışma hayatında kadın ve çocuk işçilerin korunmasına yönelik hükümler düzenlenmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.